Stockholm

Kommunalråd flydde genom bakvägen

Burlövs kommunalråd ställs inför rätta och kan behöva lämna sin plats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

BURLÖV. En halvtimme innan kvällens fullmäktigemöte smet kommunalrådet Kerstin Fredriksson (s) ut bakvägen via en lastbrygga. Nästa vecka måste hon lämna sin plats i fullmäktige om hon inte får rätt i länsrätten, berättar Sydsvenskan.

- Ett eventuellt nytt överklagande påverkar inte saken, säger fullmäktiges ordförande Kent Wollmér (s) till Sydsvenskan.

Konflikten, som nu blivit rättssak handlar om att Karin Fredriksson enligt Skatteverket måste vara folkbokförd i Trelleborgs kommun. Där är Fredriksson delägare i en gård och där bor också hennes man. Samtidigt som Karin Fredriksson är kommunalråd i Burlöv - en annan kommun.

Det är oförenligt med kommunallagen att vara kommunalpolitiskt aktiv i en kommun och samtidigt vara folkbokförd i en annan.

Själv anser Karin Fredriksson att hon bor i Arlöv där hon har en liten hyreslägenhet. Därför har hon överklagat Skatteverkets beslut.

Och tidigare i kväll smet hon från journalisternas besvärande frågor. Hon lämnade måndagskvällens fullmäktigemöte bakvägen. Innan mötet ens hade börjat.

– Jag såg henne när jag kom in genom huvudentrén, men hon vände på fläcken och gick ut via lastbryggan, säger Rolf Hagmann, allianspartiets representant i Burlövs kommunstyrelse till Sydsvenskan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.