Kommunalråd flydde genom bakvägen

Burlövs kommunalråd ställs inför rätta och kan behöva lämna sin plats.


BURLÖV. En halvtimme innan kvällens fullmäktigemöte smet kommunalrådet Kerstin Fredriksson (s) ut bakvägen via en lastbrygga. Nästa vecka måste hon lämna sin plats i fullmäktige om hon inte får rätt i länsrätten, berättar Sydsvenskan.

- Ett eventuellt nytt överklagande påverkar inte saken, säger fullmäktiges ordförande Kent Wollmér (s) till Sydsvenskan.

Konflikten, som nu blivit rättssak handlar om att Karin Fredriksson enligt Skatteverket måste vara folkbokförd i Trelleborgs kommun. Där är Fredriksson delägare i en gård och där bor också hennes man. Samtidigt som Karin Fredriksson är kommunalråd i Burlöv - en annan kommun.

Det är oförenligt med kommunallagen att vara kommunalpolitiskt aktiv i en kommun och samtidigt vara folkbokförd i en annan.

Själv anser Karin Fredriksson att hon bor i Arlöv där hon har en liten hyreslägenhet. Därför har hon överklagat Skatteverkets beslut.

Och tidigare i kväll smet hon från journalisternas besvärande frågor. Hon lämnade måndagskvällens fullmäktigemöte bakvägen. Innan mötet ens hade börjat.

– Jag såg henne när jag kom in genom huvudentrén, men hon vände på fläcken och gick ut via lastbryggan, säger Rolf Hagmann, allianspartiets representant i Burlövs kommunstyrelse till Sydsvenskan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stora översvämningar i östra Afrika

Olycksfärja sätts in för passagerartrafik

1 timme sedan
Passagerarfärjan Marco Polo kommer åter att sättas in i trafik i mitten av 2024, rapporterar lokala medier.

FN-expert: Gazas sjukvårdssystem utplånat

2 timmar sedan
Israels krig i Gazaremsan har "utplånat" sjukvårdssystemet i det palestinska området, säger FN:s särskilda rapportör för rätten till hälsa.

Man gripen – ska ha skjutit mot polis

2 timmar sedan
En beväpnad man barrikaderade sig i en lägenhet och misstänks ha skjutit mot polis i Smedjebacken på måndagskvällen. Han greps efter att polisens förhandlare lyckats övertala honom att ge upp.

Kunderna rasar på Marabou: “Ingen bryr sig”

igår 22:18
Marabou ska ta tillbaka en gammal chokladkaka-smak in i sortimentet igen. Men nu rasar kunderna över att det inte är den smaken som folk faktiskt vill ha tillbaka.

Muntra miner på Wall Street

igår 22:08
Det var muntert på New York-börsen när handelsveckan inleddes. De tre ledande indexen slutade alla på plus.