Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Facebookhat ledde till misshandel – "Alla i vår ålder hatar oss"

1 av 1

Marc Femenia /Scanpix

Nyheter | 06/07/2011 14:41

Flickorna, 14, från Lund utsattes för en hatkampanj på Facebook och blev sedan misshandlade av 20 personer. Nu vågar de inte gå ut längre.

För några månader sedan fick de båda tjejerna motta elaka inlägg på sina Facebooksidor. Det blev starten på en hatkampanj som triggade 20 personer att misshandla dem.

– I början var det två tjejer som skrev, men sedan har fler och fler hängt på, både killar och tjejer. Sammanlagt är det ett 40-tal nu, säger de till Aftonbladet.

På Facebooksidan skrivs det att flickorna är fula och ska dö. Och I söndags utvecklades nätangreppen till fysiskt våld när tjejerna bakom Facebooksidan stämde träff med de utsatta 14-åringarna. När 14-åringarna väl kom till platsen möttes dem av 20 personer som slog och hotade dem.

– De drog in oss i en gränd och där slet de av mig mitt löshår och en kille pissade på det. Sen försökte de tända eld på håret, säger en av tjejerna.

Efter attacken tvingades en av tjejerna säga att hon var en slampa och kyssa en av angriparnas fötter.
14-åringarna har ingen aning om vad de gjort för fel som kan ha föranlett trakasserierna. Och nu bävar de inför framtiden när skolan börjar igen.

– Vi vet inte om vi vågar låta våra döttrar gå ut, säger en av tjejernas föräldrar.

Ärendet är polisanmält men eftersom de utpekade är under 15 år är det sannolikt att fallet överlämnas till de sociala myndigheterna.