Våldtäktsvågen kring Gärdet

Sedan 2006 härjade våldtäktsmannen fritt kring Gärdet. Nu har polisen en gripen.


STOCKHOLM. En våldtäktsman har sedan 2006 attackerat kvinnor i området kring Gärdet och Östermalm. Den 18 augusti 2007 blev en kvinna i 20-årsåldern överfallen bakifrån i Tessinparken. Gärningsmannen kunde fullbordade våldtäkten och han tog sedan pengar ur hennes väska, skriver SvD. Vid sex andra tillfällen har kvinnor överfallits kring Gärdet och lyckats undkomma från att bli våldtagna.

I februari i år överfölls och knivskars en 22-årig kvinna på Smedsbacksgatan på Gärdet. En man försökte våldta henne och när hon gjorde motstånd skar han henne i nacken.

– Hon hade tur. Det hade kunnat gå mycket värre, sade utredningsledaren Helena Kemi till Expressen.

Den 16 augusti i år, klev en 17-årig flicka av tunnelbanan vid Gärdet. Där överfölls hon av en gärningsman som försökte våldta henne. När hon gjorde motstånd, sprang han till slut från platsen. Därefter visades bilder från tunnelbanans övervakningskamera i programmet Efterlyst i TV3. Efterlysningen gav resultat då en tittare kände igen våldtäktsmannen från programmet, följde efter honom och larmade polisen, skriver Expressen.

– Mannen är alltså skäligen misstänkt för ett överfall. Rubriceringen är sexuellt ofredande, alternativt försök till våldtäkt. Vi är tämligen säkra på att det är rätt person på bilderna, säger Petra Sjölander på Stockholmspolisens informationsavdelning till SvD.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Polisen i Boden rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på Garnisindsgatan/Kyrkgatan i Bodens centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Älvsbyn

1 timme sedan
"Larm om trafikolycka på riksväg 94/länsväg 356 i Älvsbyn.", skriver polisen på sin hemsida.

Vinstlyft för Hemnet

1 timme sedan
Bostadsannonssajten Hemnet redovisar ett rörelseresultat på 99 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 68 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Stort vinstfall för JM

1 timme sedan
Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

2 timmar sedan
"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.