En skadades efter vansinnesdåd

En person skadades när en bil körde in i en folksamling i Solna centrum.


SOLNA. En man skadades när en bil körde in i en folksamling i Solna centrum, norr om Stockholm, natten till lördagen. Han fördes med ambulans till Karolinska sjukhuset för vård. Enligt poliser fanns inga uppgifter om mannens tillstånd.

– Men det verkar som att han är illa däran, säger operatören Mikael Gustavsson på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Vittnen har berättat att föraren verkar ha siktat på folksamlingen med berått mod. Föraren styrde mot personer som samlats vid en hamburgerrestaurang Sedan vände bilen och körde mot folksamlingen ytterligare en gång, och det var då en av människorna blev påkörd.

– Vi har i nuläget inga uppgifter om att föraren siktade specifikt på den personen, sa Mikael Severin, ledningsbefäl vid Stockholmpolisen tidigt i morse, till Aftonbladet.

Vittnen har givit polisen registreringsnumret på bilen: en mörkgrön bil av sedanmodell. Bilen är inte rapporterad stulen och polisen vet vem som brukar använda den.

– Men den kan mycket väl ha blivit stulen nyligen utan att ägaren upptäckt det, säger Gustavsson.

Polisen fick larm om händelsen klockan 02.54, ungefär tio minuter efter att dådet inträffade.

–Därför var vi rätt sent ute på banan, säger Gustavsson.

Vid fyra-tiden på morgonen hade ingen misstänkt gärningsman gripits. Då letade polisen bland annat på adresser i Spånga, där man tror att den som brukar använda bilen kan finnas.

– Det var tre större grupper som stod och diskuterade på platsen efter att det hade hänt. De verkade inte upprörda, de såg mer chockade ut verkade det som, säger ett ögonvittne, till Expressen.

Polisen rubricerar brottet som försök till dråp. Det blir inte mordförsök eftersom brottet inte förefaller vara planerat utan en stundens ingivelse, enligt Marie-Louise Nilsson, stationsbefäl på Västerortspolisen.

Ingen gripen

Vid 07.35 på lördagsmorgonen hade ännu ingen misstänkt gripits.

Finns det någon misstänkt för dådet?

– Nej, inte ännu. Vi som har kommit in nu på morgonen har precis börjat arbeta med det här, säger Christer Persson, vid västerortspolisen till Nyheter24.

Har ni någon uppfattning om vad som ledde fram till händelsen. Det har ju talats om ett krogbråk tidigare på kvällen?

– Ännu vet vi ingenting säkert. Vi försöker bilda oss en uppfattning om vad som har hänt och kommer arbeta vidare under morgonen, säger Christer Persson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.