Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man i Helsingborg skottskadad

Nyheter | 01/03/2009 19:24

En 23-årig man skottskadades när en parkerad bil blev beskjuten i Helsingborg.

En 23-årig man skottskadades lindrigt när en parkerad bil blev beskjuten i Helsingborg i natt. Totalt tros fem skott ha avlossats mot bilen vid femtiden.

Mannen träffades i bröstet och fördes till sjukhus, men kunde senare under dagen höras av polisen. I bilen fanns också en annan man och en kvinna.

De har berättat att bilen först träffades av en kula som krossade en sidoruta. När de gick ut hörde de flera smällar och därefter skottskadades mannen.

När en polispatrull kom dit hördes ytterligare en smäll, och poliserna avvaktade en stund innan någon närmade sig bilen.

– Mannen är lindrigt skadad och kulan har opererats ut från bröstbenet. Men den är svårt deformerad och det är svårt att säga vilken vapentyp som använts, säger Torsten Persson, inre befäl vid Helsingborgspolisen.

De två männen är tidigare kända av polisen. Skytten kan ha funnits i ett av de höghus som finns i närheten i stadsdelen Drottninghög i norra delen av Helsingborg. Polisen sökte förgäves igenom området för att finna gärningsmannen.

Samtliga inblandade har förhörts.

– Exakt vad förhören givit går jag inte in på men de har inte givit något svar på varför eller vem som kan ha gjort det, säger Torsten Persson.

Skrivet av: