Alexander Bengtsson.
1 av 4
Alexander Bengtsson. - Foto: Privat
Martin Edgélius.
2 av 4
Martin Edgélius.
Anna Troberg.
3 av 4
Anna Troberg. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Henrik Alexandersson.
4 av 4
Henrik Alexandersson. - Foto: Nyheter24

Bloggresumén: Historierevisionism, decentralisering och onda borgare

VECKANS NYHETSBLOGGRESUMÉ - VECKA 43. Vad har engagerat Nyheter24:s nyhetsbloggare den gångna veckan? Här kommer en update!


På Nyheter24 har vi ett antal nyhetsbloggare som skriver om allt från obskyra internetfenomen till det som sker innanför väggarna i Bryssel och en del annat där emellan. Har du inte riktigt fått grepp om vad de bloggar om? Här kommer en kort presentation och en resumé över vad de har haft för sig den gångna veckan.

Euro-krisen uppehåller Henrik Alexandersson, som är kritisk eller rent av cynisk – ”Det kommer gå åt helvete.”

Trots att han är starkt kritisk till EU-konceptet lägger han fram ett förslag. EU borde decentralisera menar HAX. Men kommer detta råda bot på existerande problem?

Alex Bengtsson tycker att Reinfeldt hånar det svenska folket. Men varför är det odemokratiskt om Reinfeldt inte samarbetar med Socialdemokraterna? Vad är detta för "pajaslogik"?

I vanlig ordning har Bengtsson koll på rasismen. Men har vi verkligen koll på hur utbredd den är i Europa, i vår union? Och vad tycker egentligen vit makt-rörelsen om sin ideologiska övertygelse?

Socialister är goda och borgare är onda, eller? Martin Edgélius tycker att man bör övertyga vänsterdebattörer om att så inte är fallet. Ska inte politikerna förmedla sin politik i stället för att tycka synd om sig själva?

Vem representerar regeringen och varför tycker Edgélius att det är nyttigt att människor inte bryr sig om vad politiker och politiska partier har för sig? Är inte logiken det omvända? Att det är hälsosamt för vår demokrati att vi bryr oss, eller?

Vad har snabbmat och hemlagad gulasch och Anna Trobergs politiska åsikter gemensamt?  Och vem är det som sniffar i våra digitala spår? Hur undviker man de?

Även Troberg tycker till om EU – vad gör unionen egentligen? Stjälper de eller hjälper de?

Vi upplevde historierevisionism den gångna veckan, utan att vi för den skull reagerade mer än reflexmässigt. Eric Rosén tycker att detta beror på att det moderata tolkningsföreträdet är så oerhört cementerat. Har moderaterna nått den punkt då de inte behöver ta ansvar? Rosén tycker att det är allvarligt, tycker svenska folket det?

/
/
/
EU
/
HAX
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sveriges Radios app ligger nere

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.