Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Holländsk polis pekar ut huliganer

Nyheter | 02/10/2008 20:00

Totalt har 24 personer omhändertagits inför mötet Feyenoord mot Kalmar FF. (TT)

Totalt har 24 personer omhändertagits inför Uefa-cupmatchen mellan Feyenoord och Kalmar FF på Borås Arena.

Redan under eftermiddagen hade 15 holländska fotbollssupportrar omhändertagits av polisen i Borås. Strax före match hade ytterligare nio omhändertagits enligt polislagen och lagen om berusade. En del av dem inne på arenan. Totalt var då 24 personer omhändertagna, det absoluta flertalet holländare, enligt polisens presstalesman Pia Goksöyr.

Däremot hade det inte varit något bråk mellan supportrar, enligt Goksöyr.

Svensk polis bistås av några holländska kollegor. Dessa har pekat ut en del av supportrarna som så kallade c-huliganer, sådana som inte drar sig för något och har stängts ute från fotbollen i Holland.

Vi har fem holländska supporterpoliser här, säger Goksöyr.

Efter den våldsamma sammandrabbningen mellan holländare och svenska fotbollshuliganer i centrala Göteborg redan i går kväll, hade polisen beslutat om så kallad särskild kommendering i Borås.

Omkring 700 holländska fotbollsfans har kommit till Borås. Från Kalmar väntas ett 20-tal bussar med supportrar.

Men det flesta övernattar i Göteborg, säger Goksöyr som befarar att det kan åter kan bli bråk under holländarnas återtåg till Göteborg.

Efter bråket i Göteborg greps tre män. Två av dem släpptes senare. Den tredje, en 21-årig man från Göteborgstrakten, har anhållits misstänkt för våldsamt upplopp.

Sammandrabbningen skedde i närheten av en restaurang på Östra Hamngatan. Enligt polisen gick ett 50-tal göteborgare till attack mot Feyenoordfans. Poliser som kom dit attackerades och kände sig tvingade att skjuta fyra varningsskott.

19 personer omhändertogs för fylleri och störande av allmän ordning. En polis blev skallad men behövde inte sjukhusvård. Inga andra personskador har rapporterats.

Returmatchen i Uefacupens första omgång spelas i Borås eftersom Kalmar FF:s hemmaarena Fredriksskans inte är godkänd för internationella cupmatcher. Matchen i Rotterdam vann Kalmar med 1-0.

Skrivet av: