Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Peter Sunde vill förändra miljöpartiet

- 04/03/2009, 11:19 -

The Pirate Bays medgrundare Peter Sunde aktiverar sig i partipolitiken.

Efter att rättegången mot grundarna av fildelningssajten The Pirate Bay avslutats i går i Stockholms tingsrätt deklarerar Peter Sunde att han ger sig in i partipolitiken. Trots att han finansiellt stöttar Piratpartiet går piraterna miste om hans eventuella röst i kommande val. Sunde menar att Piratpartiets aktiva frågor "inte är fullständiga".

Dagen efter rättegången kom Sunde ut som miljöpartist. På sin blogg utvecklar han sitt val:

"Det partiet som jag i dag känner är mest rätt för mig är miljöpartiet. Även om jag kanske är mer vänster än deras genomsnittsväljare så driver de många viktiga frågor och har en vettig intern struktur som ger mig känslan av att jag kan få påverka. Jag hoppas det kommer bli fallet också."

Sunde, som också är vegetarian, hoppas att partiet ser honom som en tillgång och låter honom att dra partiet en aning åt vänster. Bland annat vill han se en miljöskatt på cd:s och dvd:s. Han erkänner att han för några år sedan hade röstat på vänsterpartiet, men att partiet har "svårt att komma till skott och har en börda med sin interna byråkrati".

Miljöpartiets partisekreterare Agneta Börjesson välkomnar Sunde till partiet, men vill inte kommentera hur de ska tillvarata hans speciella kompetens.

– Peter Sunde är en medlem som alla andra. Han är inte förtroendevald, och vad jag vet har han inte kandiderat till något. Vi är ett växande parti och välkomnar nya medlemmar, säger hon till Nyheter24.

– Jag vet i dagsläget inte om han har betalat medlemsavgiften, säger Börjesson.

I och med att Sunde saknar svenskt medborgarskap får han inte rösta i svenska val. Tidigare har The Pirate Bays medgrundare Gottfrid Svartholm Warg gått med i Klassiskt liberala partiet.

Skrivet av: