Lördag 16 Okt
Stockholm

Piratpartiet trotsar fotoförbud

Rickard Falkvinge drar upp strategierna inför bevakningen av The Pirate Bay-rättegången.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När rättegången mot The Pirate Bay drar igång i morgon kommer Piratpartiet att göra det gammelmedia inte vågar ställa upp på: lägga upp bilder och videor från rättegången.

I dag är det förbjudet att filma under rättegångar i Sverige. Men Piratpartiet har en idé om hur det går att komma runt det.

– Visst får man inte filma inne i rättegången, men det finns ju inget som säger att man inte får stå framför fönstrena och fota. Så det kommer vi att göra, säger Rickard Falkvinge, partiledare för Piratpartiet, till Nyheter24.

I anslutning till dagens presskonferens på Tekniska museet i Stockholm med The Pirate Bay och Piratbyrån, inför rättegången med ägarna till fildelningssajten, delade Falkvinge med sig av partiets strategier för hur bevakningen av rättegången i Stockholms tingsrätt ska bli den bäst tänkbara.

– Vi har en reserverad plats i rättegångssalen. Att försöka få fler var inte ens att tänka på. Från Piratpartiet kommer vi hela tiden att vara minst tre som finns på plats hela tiden och som rapporterar och tar bilder. I bästa fall är vi fem till sju personer, säger Falkvinge, till Nyheter24.

På en särskild sajt kommer Piratpartiet att göra sitt material tillgängligt under rättegången, samt samla allt aggregerat material som andra bloggare och medier delger om fallet The Pirate Bay.

Sedan 1948 råder fotoförbud i rättssalar enligt rättegångsbalken 5:9.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela