Mordförhandling väntar Hollywoodsvensk

I fredags skulle en förberedande förhandling hållits i LA mot den 34-årige svensk som är misstänkt för mord. Men den sköts upp.


I fredags skulle en förberedande förhandling ha hållits i Los Angeles inför rättegången mot den 34-årige svensk som misstänks för mord i november i fjol på en 55-årig man. Men förhandlingen sköts upp till den 27 mars.

Enligt svenska generalkonsulatet i Los Angeles kan förhandlingen även sträckas ut till veckan efter den 27 mars, enligt utslag i domstolen i Los Angeles.

Svensken anhölls den 24 november. Enligt åklagarna hade offret, som var fotgängare, slagit till svenskens hyrbil. Då ska svensken ha klivit ur bilen, slagit ner 55-åringen, sparkat honom i huvudet, kört över honom med bilen och sedan åkt därifrån.

Svensken häktades den 17 december. Hans advokat, Donald Etra, har utan framgång försökt få domstolen att sänka borgenssumman på en miljon dollar (motsvarande drygt nio miljoner kronor).

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

1 timme sedan
Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.