Svensk artist mordhäktad

Den 34-årige låtskrivaren får fira jul i det amerikanska häktet.


LOS ANGELES. Den svenske artisten och b-låtskrivaren, som misstänks för att ha kört ihjäl den norskättade pianisten John Osnes, häktades i går. Och han väntas vara fast där över jul- och nyårshelgerna.

34-åringen har varit anhållen i Los Angeles sedan den 24 november. Han nekar till alla anklagelser, och svenskens advokat Donald Etra garanterar det bästa försvaret han kan få.

– Vi för samtal med åklagarmyndigheten om borgenssumman. Med tanke på att min klient är ostraffad tidigare och har varit en produktiv medborgare i sitt hemland Sverige är jag hoppfull om att borgenssumman ska sänkas, säger Donald Etra till Expressen.

Borgenssumman fastställdes till åtta miljoner kronor, och den kvarstod i går. En förberedande förhandling äger rum den 9 januari, vilket innebär att artisten får fira jul i häktet. Åklagarna ska därefter ta ställning till om bevisen är tillräckliga för att det ska bli en rättegång.

Svensken är misstänkt för mord, smitning, misshandel och vållande till annans död. Flera vittnen har sett honom kliva ur sin bil i en gatukorsning i Hollywood mitt i natten och misshandlat Osnes för att sedan sätta sig i sin stadsjeep och köra över honom.

Etra vill inte gå in på hur artisten ser på anklagelserna.

– Vi väntar nu på alla handlingar från åklagarmyndigheten och kommer att granska hela polisutredningen in i minsta detalj, säger han till Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker bolåneräntorna

Flera brister vid utvärdering av bistånd

Gott om information om verksamheters resultat – men när det kommer till de långsiktiga effekterna brister det. Regeringens rapportering av biståndets resultat till riksdagen saknar dessutom ofta den information som riksdagen efterfrågat.

Tre till sjukhus efter gasexplosion

Tre personer vårdas på sjukhus efter en misstänkt gasexplosion på Stena Aluminium i Älmhult. Olyckan inträffade vid halv åtta-tiden under måndagskvällen, rapporterar lokala medier.

Stora problem hos Skatteverket – därför kan du inte deklarera

1 timme sedan
Sugen på att deklarera? Tyvärr får du vänta lite till.

Här är morgonens nyheter 19 mars

1 timme sedan
Här är morgonens nyheter i korthet.

Polisen i Lund rapporterar om inbrott

1 timme sedan
"Inbrott i gård, Hällestad", skriver polisen på sin hemsida.