Bidragsfuskande KD-politiker avslöjad

"Det är aldrig acceptabelt att fuska med bidrag."


Nu har det hänt igen. En politiker har åkt fast med fingrarna i syltburken. Den här gången är det en KD-politiker från Stockholm som tagit emot a-kassa samtidigt som han kammat hem en fet lönecheck från regeringskansliet. När a-kassan upptäckte fusket polisanmäldes mannen. Till följd av det lämnade han omgående sina politiska uppdrag.

– Det är aldrig acceptabelt att fuska med bidrag. Oavsett om man är kommunpolitiker eller riksdagspolitiker ska man föregå med gott exempel mot de som röstat fram dig, säger Emma Henriksson, Kristdemokraternas ordförande i Stockholms län, till Metro.

Själv har KD-politikern angett ”personliga skäl och sjukdom” som anledning till att han lämnat sina politiska uppdrag. Mannen har under flera år varit en högst aktiv lokalpolitiker Stockholm.

– Inga kommentarer till brottsutredningen. Och huvudskälet till avhoppet har partiet redan fått, säger KD-politikern, till Metro.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.