Hägglund vill stoppa skilsmässor

Kristdemokraterna vill se nannys styra upp oroliga familjer.


Kristdemokraterna försöker nu flytta fokus från interna konflikter och Lennart Sacrédeus. I dag kom utspelet om att alla nyblivna föräldrar ska få en gratischeck till familjerådgivning. Checken är kd:s instrument i kampen mot det ökande antalet skilsmässor.

– Vi svenskar är rädda för att söka hjälp. Det här är ett sätt att säga: det är inte fult att söka stöd, gör det i tid, säger Anders Sellström (kd), till Svenska Dagbladet.

Rädda Barnen konstaterar att en tredjedel av alla barn i Sverige har skilda föräldrar. Det är något som partiledaren Göran Hägglund vill göra något åt, även om han och partiet i dagsläget inte har någon aning om vad reformen skulle kosta.

Partiet är dock övertygat om att familjerådgivning är ett bra sätt att "främja familjestabilitet".

– När vi har pratat med psykologer och andra säger de att man oftast löser sådana här problem ganska smidigt, och kommer vidare utan att det behöver sluta i en skilsmässa eller att man flyttar isär, säger Anders Sellström till Svenska Dagbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.