Hägglund vill stoppa skilsmässor

Kristdemokraterna vill se nannys styra upp oroliga familjer.


Kristdemokraterna försöker nu flytta fokus från interna konflikter och Lennart Sacrédeus. I dag kom utspelet om att alla nyblivna föräldrar ska få en gratischeck till familjerådgivning. Checken är kd:s instrument i kampen mot det ökande antalet skilsmässor.

– Vi svenskar är rädda för att söka hjälp. Det här är ett sätt att säga: det är inte fult att söka stöd, gör det i tid, säger Anders Sellström (kd), till Svenska Dagbladet.

Rädda Barnen konstaterar att en tredjedel av alla barn i Sverige har skilda föräldrar. Det är något som partiledaren Göran Hägglund vill göra något åt, även om han och partiet i dagsläget inte har någon aning om vad reformen skulle kosta.

Partiet är dock övertygat om att familjerådgivning är ett bra sätt att "främja familjestabilitet".

– När vi har pratat med psykologer och andra säger de att man oftast löser sådana här problem ganska smidigt, och kommer vidare utan att det behöver sluta i en skilsmässa eller att man flyttar isär, säger Anders Sellström till Svenska Dagbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

“Nu har jag hittat mitt gäng”

Så många svenskar saknar en nära vän

Omkring 700 000 personer i Sverige har ingen att prata med om personliga saker. Och det är fler män än kvinnor som uppger att de inte har en nära vän.

Oron växer för rysk skuggflotta i Östersjön

Sanktioner kringgås och miljön hotas när rysk olja flyttas mellan fartyg på Östersjön. Nu lyfts oron till EU-nivå.

Ung man får fängelse för barnvåldtäkt

En 18-årig man döms till fängelse i tre och ett halvt år för våldtäkt mot barn. P4 Gotland rapporterar att mannen våldtog en då 13-årig flicka. Han ska även betala skadestånd till flickan på 350 000 kronor.

Polisen i Huddinge rapporterar om stöld

"En polispatrull dirigeras av ett vittne till en man som till synes håller på att stjäla en cykel i Kungens Kurva köpcentrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Solna

1 timme sedan
"En bilist har tappat kontrollen över sitt fordon, kört av vägen och in genom ett staket i Ulriksdal. Föraren är inte skadad fysiskt.", skriver polisen på sin hemsida.