Läkare efterlyser tydliga riktlinjer

Läkarförbundet efterlyser tydligare riktlinjer efter "babymordet" på sjukhus.


Läkarförbundet efterlyser tydligare riktlinjer för läkare som vårdar patienter i livets slutskede, efter det uppmärksammade fallet med ett spädbarns död på Astrid Lindgrens barnsjukhus.

I första hand efterlyser Läkarförbundet ett ställningstagande från Socialstyrelsen i frågan om personalens agerande i samband med den lilla flickans död innebar ett brott mot gällande praxis.

– I det akuta skedet nu råder osäkerhet bland dem som jobbar i vården, men jag kan tänka mig att det också gäller föräldrar och andra anhöriga till svårt sjuka. Det är inte bra med osäkerhet på ett så viktigt område, säger Thomas Flodin som är ledamot i Läkarförbundets centralstyrelse och ansvarig för etikfrågor, till TT.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.