Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Knarkande sköterska får prövotid

- 11/03/2009, 20:52 -

ÖSTERSUND. En missbrukande sjuksköterska får fortsätta sitt jobb på ett behandlingshem för andra missbrukare, trots att hon stulit droger och varit drogad på arbetstid. I stället för att stängas av från jobbet åläggs kvinnan en prövotid.

Under våren 2008 ökade den 36-åriga kvinnans eget drogande varpå hon en dag kom "höggradigt påverkad" till jobbet. Då hjälpte hon två missbrukarpatienter att fly genom att köra dem därifrån med bil. Samtidigt upptäckte hennes kollegor att någon stulit från läkemedel från medicinskåpet.

Efter denna incident stängdes kvinnan av från jobbet och åtalades av Östersunds tingsrätt. Brott hon i december befanns skyldig till. Där bestämdes att hon skulle påbörja en behandling mot sitt missbruk.

Nu befarar Ansvarsnämnden, i samråd med Socialstyrelsen, att kvinnan, på grund av sitt missbruk, inte kan "utöva sitt yrke som sjuksköterska på ett tillfredsställande sätt". Man har därför givit henne en prövotid om tre år.

Skrivet av: