Knarkande sköterska får prövotid

ÖSTERSUND. En missbrukande sjuksköterska får fortsätta sitt jobb på ett behandlingshem för andra missbrukare, trots att hon stulit droger och varit drogad på arbetstid. I stället för att stängas av från jobbet åläggs kvinnan en prövotid.

Under våren 2008 ökade den 36-åriga kvinnans eget drogande varpå hon en dag kom "höggradigt påverkad" till jobbet. Då hjälpte hon två missbrukarpatienter att fly genom att köra dem därifrån med bil. Samtidigt upptäckte hennes kollegor att någon stulit från läkemedel från medicinskåpet.

Efter denna incident stängdes kvinnan av från jobbet och åtalades av Östersunds tingsrätt. Brott hon i december befanns skyldig till. Där bestämdes att hon skulle påbörja en behandling mot sitt missbruk.

Nu befarar Ansvarsnämnden, i samråd med Socialstyrelsen, att kvinnan, på grund av sitt missbruk, inte kan "utöva sitt yrke som sjuksköterska på ett tillfredsställande sätt". Man har därför givit henne en prövotid om tre år.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.