Fredag 23 Apr
Stockholm

Polis beslagtog vittnes kamera

Alexis filmade polisens skott mot knivmannen. Men polisen tog kameran.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Oskar och Alexis var ute med sina vänner på krogen East. De var ute för att ta en fredagsöl och stod på uteserveringen och rökte.

Bara ett fimpkast därifrån utspelades plötsligt en dramatisk scen.

– Jag såg allting, säger Oskar till Nyheter24.

– Mannen vevade med en jättestor köttkniv. Han var helt galen.

Sedan frös tiden runt hela Stureplan. Markus och Alexis kände att allt blev overkligt när dramat utspelade sig mitt framför deras ögon.

– Tre poliser omringade mannen. De sköt direkt. Första skottet träffade i foten. Det andra tog i knät.

Oskar hörde det första skottet och såg det andra skottet. Enligt Oskar var det polisens första varningsskott som träffade i benet.

- Det kan ha varit den kvinnliga polisen som sköt. Men jag är inte säker, säger Oskar.

Poliserna, som agerat så impulsivt, stod nu och velade med riktade vapen. Då kom nattklubben Solidaritets dörrvakt med batongen i högsta hugg och sänkte mannen med ett slag i knävecket.

– Han kom springande.

Allting fångades på både bild och video av Alexis. När han visade materialet fick polisen nys om det hela och agerade lika snabbt som de gjort med pistolerna. De beslagtog all utrustning.

– Jag fick med allting. Allt fanns på film men polisen tog mina grejer. Jag vill bara ha tillbaka min utrustning, säger Alexis till Nyheter24.

Alexis är förbannad över att ha förlorat sin kamera. Men Oskar funderar trots kvällens dramatik på om han ska fortsätta sin festkväll.

- Vi var väldigt uppspelta, men nu har jag varvat ner.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela