Tisdag 20 Apr
Stockholm

Skottlossning på Stureplan

Mitt i centrala Stockholm gick polisen till attack mot en aggressiv man. Nyheter24:s reporter befann sig fem meter ifrån platsen där skottdramat utspelade sig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

00:07 vid Stureplan, mitt i centrala Stockholm. Utanför krogen Easts kö ägde en dramatisk skottlossning rum. Polis avlossade två skott mot en aggressiv, men obehagligt kontrollerad man. Kort, men korpulent, iklädd svart täckjacka och beväpnad med en stor kniv.

Först avlossade polisen ett varningsskott. När mannen ändå gjorde ett utfall med kniven sköt en av två poliser - som stod på fem meters avstånd från mannen med dragna vapen -honom i benet.

Ändå gav han inte upp.

Mannen höll sin kniv framför sig och poliserna uppträdde alltmer nervöst.

Enligt en vittnesuppgift varnade polisen för att nästa skott skulle "gå mot bröstet".

Till slut ingrep en ordningsvakt från den närliggande krogen Solidaritet och smög sig på mannen bakifrån och slog honom i benet med en fjäderbatong. Mannen föll till marken och poliser från flera håll var snabbt framme för att avväpna mannen och handfängsla honom.

Nedre delen av Kungsgatan och den södergående delen av Birger Jarlsgatan mellan Stureplan och innekrogen Riche är avspärrade av beridna poliser och piketbussar.

Det är oklart hur den hotfulla situationen uppstod. Nu har en förundersökning om olaga hot inletts mot knivmannen.

Stockholmspolisens kommunikationsbefäl, Carina Nilsson, hävdar att polisen inte alls siktat mot knivmannens ben.

– Han gjorde utfall mot polisen med kniv och därför sköt man ett varningsskott i luften. Men vi vet ännu inte om någon har blivit träffad. Är så fallet beror det på att kulan har vänt ner. Det är så tyngdlagen fungerar. Kulan vänder ner förr eller senare.

Nyheter24 var på plats när polisen tydligt riktade sina vapen mot mannens ben och avlossade ett skott. Andra vittnesuppgifter stöder den bilden.

- Det är inte de uppgifter som jag har fått. Utan det var ett varningsskott, säger Carina Nilsson till Nyheter24.

Stockholmspolisens kommunikationsbefäl Carina Nilsson uppger också för Nyheter24 att knivmannen befinner sig på sjukhus.

Mannen var i 20-årsåldern, bekräftar Carina Nilsson.

Han är gripen och är nu på sjukhus för att plåstras om.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela