Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så laddar du ner musik med cd-skivans streckkod

- 13/03/2009, 21:57 -

Ett nytt program gör det ännu lättare för fildelare att ladda ner det allra senaste.

Nyligen anordnade sajten Androidandme.com en tävling där de tävlande fick i uppdrag att skapa en fildelningsprogram för mobiltelefoner med Googles operativsystem Android. Tävlingen, som gick under namnet Android Bounty, vanns av utvecklarna bakom programmet Torrent Droid.

Torrent Droid är den lata fildelarens våtaste dröm. Man står i en butik, tittar sig omkring, ser eller hör man något man tycker om så läser man bara av cd- eller dvd-skivans streckkod med sin mobiltelefon. Mobilen söker genast efter verket på någon av de större torrentsidorna som t.ex. The Pirate Bay och sedan börjar nedladdningen av verket till ens dator. När man sedan kommer hem har verket redan laddats ner - utan att man använt sig av en enda bokstav.

Mannen bakom den banbrytande idén heter Alec Holmes och fick den gigantiska summan 90 dollar i prispengar. Tanken var att visa hur enkelt det är att utveckla den legala fildelningen genom att använda sig av bittorrenttekniken.

Se hur det banbrytande programmet Torrent Droid fungerar

Skrivet av: