Grova rån gav åtta års fängelse

Två män, 33 och 35 år gamla, döms av Svea hovrätt till åtta års fängelse för bland annat två grova rån och ett grovt rånförsök i Västerhaninge och Ockelbo i januari. Därmed sänktes straffet från tio års fängelse. (TT)


Två män, 33 och 35 år gamla, dömdes på fredagen av Svea hovrätt till åtta års fängelse för bland annat två grova rån och ett grovt rånförsök.

Därmed sänktes straffet från tio års fängelse som tingsrätten dömt dem till.

De två männen rånade Swedbank och försökte råna Handelsbanken i Västerhaninge i januari i år. I februari slog de till mot Swedbank i Ockelbo. Under rånen avlossades skott och i Västerhaninge detonerade en sprängladdning. Flera vittnen hotades av rånarna, som ska betala skadestånd.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu kan din elräkning bli dyrare – igen

Kvinna "hittade inte" till kassan på Ikea – får ersättning

En kvinna gick för att handla möbler i en Ikea-butik. Men när hon skulle betala hittade hon inte kassorna. Hon lämnade butiken utan att betala och får nu ersättning av domstolen.

Då är Beppe Starbrink tillbaka i SVT:s Go'kväll

Har du saknat Beppe Starbrink i Go'Kväll? Tyvärr dröjer det ett tag till innan den populära programledaren dyker upp i rutan igen.

Goldman Sachs klår förväntningarna

Den tunga amerikanska investmentbanken Goldman Sachs rapporterar en vinst per aktie på 11,58 dollar. Resultatet var bättre än väntat och aktien stiger i förhandeln.

Pensionär? Så hanterar du ensamhet: "Telefonen ringer inte"

Att vara pensionär kan kännas ensamt och det är lätt att bli passiv. Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som berättar vilka fällor man ska undvika för att ha glada pensionsår.

Polisen i Arvika rapporterar om arbetsplatsolycka

1 timme sedan
"Ännu en arbetsplatsolycka har inträffat i Arvika", skriver polisen på sin hemsida.