Rymningsbenägen bankrånare dömd igen

En ung bankrånare, mer känd för rymningar än rån, får ytterligare fyra månader.


En nu 16-årig skånsk bankrånare, som mer gjort sig känd för sina rymningar än för sina bankrån, dömdes på fredagen av Ystads tingsrätt till ytterligare fyra månaders sluten ungdomsvård för bland annat rån och olaga tvång.

Straffet läggs till de sammanlagt 13 månaders sluten ungdomsvård som han tidigare dömts till.

Den nya domen gäller ett bankrån i september förra året då den då 15-årige pojken tillsammans med två kumpaner, beväpnade med en replik till en automatkarbin och en luftpistol, slog till mot Skurups sparbank. De kom över drygt 100 000 kronor.

Pojken har erkänt. Enligt domen ska han ersätta banken för rånbytet och dessutom betala sammanlagt 69 000 kronor i skadestånd till fem bankanställda.

Det var andra rånet på kort tid mot Skurups sparbank som den unge mannen medverkade i. Han har tidigare också dömts för bankrån i Malmö och Kristianstad - alla gångerna medan han var rymmen från de ungdomshem han vårdades på.

Vid ett tillfälle i februari i år, då 16-åringen hade gripits under en av sina rymningar, ville åklagaren få honom häktad. Men domstolen sade nej. Fyra dagar senare var pojken på rymmen igen. När han åter greps i början av mars placerades han på ett nytt ungdomshem för rymningsbenägna ungdomar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.