Skadeskjuten björn till angrepp

Satte skräck i byn. En av jägarna hann få lindriga klös- och bitskador innan björnen sköts ihjäl.


KIRUNA. När en grupp jägare hittade en skadskjuten björn gick den till angrepp mot dem. En av jägarna hann få lindriga klös- och bitskador innan björnen sköts ihjäl.

Björnen hade blivit skottskadad under en jakt på lördagseftermiddagen utanför Masugnsbyn tio mil sydost om Kiruna. Den lyckades dock fly från jägarna.

Vid tiotiden på kvällen hittades björnen igen, en kilometer från platsen där den skottskadats, uppger länsvakthavande vid Luleåpolisen. Djuret gick då till angrepp på sina förföljare. Den skadade jägaren behövde plåstras om på sjukhus och uppges vara lindrigt skadad:

–Han har bitskador på ena armen och klösmärken på bål och ena benet, säger Erik Johansson, länsvakthavande befäl vid polisen i Norrbotten till Expressen.

Och björnen har varit känd i Masugnsbyn. En bekant till jägaren berättar att han sett björnen med egna ögon för ett par dagar sedan:

- Den har varit och sprungit här på tomten, bara tio meter bort. Jag var så rädd. Det har inte gått att vara ute, förklarar han för Expressens reporter.

Se en björn försöka attackera en man i Sverige:

Skrivet av:

Senaste nytt

Borde du virusskydda dina barns gamla smartphone?

Riksrevisionen: Avveckla Allmänna arvsfonden

Allmänna arvsfonden bör avvecklas, anser Riksrevisionen i en granskningsrapport. Enligt granskningen får fonden in mer pengar än den hinner dela ut. Dessutom är kontrollen av vilka organisationer som söker bidrag otillräcklig.

Polisen i Ljungby rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Ljungby", skriver polisen på sin hemsida.

Därför kan du inte se din deklaration hos Skatteverket

Skatteverkets hemsida var under måndagen överbelastad och även på tisdagsmorgonen är det svårigheter att komma in på sajten.

Kraftigt vinstlyft för Scania

Det blev ett kraftigt vinstlyft för Södertäljebaserade lastbilstillverkaren Scania i fjärde kvartalet. Men orderingången viker nedåt.

Stabilt läge för skottskadad man i galleria

Polisens utredning efter en skottlossning i en galleria i stadsdelen Hageby Norrköping har fortsatt hela natten. Mannen som hittades skadad i gallerian är i 25-årsåldern, enligt Sveriges Radio P4 Östergötland. Hans tillstånd beskrivs som stabilt och skadorna ska inte vara livshotande.