Älgjakten gick före moderatkonferens

Politikerna är hellre ute i skogen än inne i konferensrummet.


Ibland går jakt före politik. Även när det kommer till de politiska partierna. Moderaterna i Jönköpings län tvingas ställa in en stor "Halvtidskonferens" om moderat- och allianspolitik på grund av för få anmälda. Flera riksdagsledamöter var bokade, men för få anmälde sig. Älgjakten lockade tydligen mer.

Klockan 09.30 på lördag skulle konferensen ha inletts. Men nu blir det inte så.

– Ja, vi såg ganska tidigt att det blev få anmälningar. Och är man i en grupp med fyra fem personer som brukar åka på sånt här så blir det ju lätt att även de andra hoppar av om två personer ska på älgjakt, säger Anders Karlgren, moderaternas länsordförande i Jönköpings län, till Politikerbloggen.

Reaktionerna har varit blandade.

– Jag fick höra att “man gör aldrig någonting under älgjaktsveckan”. Jag är ju inte älgjägare själv så jag har kanske inte samma förståelse, men nu har jag fått lära mig den hårda vägen? haha, säger Karlgren.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.