Vill bli skjuten av polisen

- 22/03/2009, 17:56 -

Men polisen föredrar att ta till "mjukare" vapen.

En 20-årig man i Värmland vill avsluta sitt liv efter att flickvännen gjort slut, med hjälp av polisen.

– Han hotade att ge sig på oss med kniv tills vi tvingas att avväpna honom med skjutvapen, säger vakthavande befäl Bjarne Andersson till Expressen. På detta sätt vill han bli hjälpt med att ta sitt liv.

Dramat började vid lunchtid på söndagen med ett larm från en lägenhet om att en ung kvinna hade hotats av sin sambo i samband med att de höll på att göra slut. Polisen åkte dit och tog upp en anmälan från kvinnan och försökte därefter kontakta kvinnans 20-årige sambo.

När polisen fick tag i honom mådde 20-åringen mycket psykiskt dåligt och förklarade att han mådde så dåligt efter separationen att han inte ville leva mer.

Desperat berättade han för polisen att han ville ha hjälp med att ta sitt liv. Bjarne Andersson är dock ganska säker på att polisen kommer att lyckas avväpna mannen på ett mindre våldsamt sätt.

– Vi har batonger, pepparspray och andra mjukare vapen som passar bra i såna här lägen. Det ska väldigt mycket till innan vi använder skjutvapen. Jag hoppas verkligen att det här kan lösa sig på ett bra sätt. Det verkar röra sig om ett desperat rop på hjälp från en mycket ledsen människa, säger Bjarne Andersson, till Expressen.

Skrivet av: