Attack på judar "inte antisemitisk"

Anfallarna döms för våldsverkan – men inte för hatbrott.


Frankrike, Paris. Det var just efter middagsbönen som de tre uppenbart judiska ungdomarna blev attackerade. Uppenbart eftersom de hade kalotter på huvudet. Attackerade eftersom de tre ungdomarna slängde kastanjer på dem. Situationen urartade först efter att judarna hade vänt sig mot sina plågoandar och frågat varför de blev trakasserade. Tydligen hade då deras belackare börjat skrika antisemitiska tillmälen. Sedan hade fler ungdomar anslutit sig och misshandlat de tre judiska ungdomarna tills polisen kom.

Åklagare har nu åtalat fem av ungdomarna – mellan 17 och 18 år gamla – för våldsverkan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.