Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åkesson: Sammanlagt någon minut

- 29/03/2009, 16:19 -

Jimmie Åkesson håller inte med om bilden av rasismen inom sverigedemokraterna.

Tidigare idag skrev Nyheter24 om en wallraffande reporter som för radiopgrogrammet Kalibers räkning infiltrerade sverigedemokraternas möten. Reportern kunde avslöja att rasistiska kommentarer och nedsättande uttryck användes när mötesdeltagarna pratade om invandrare.

Så här sade en medlem under ett möte på Lidingö:

"Visste ni att invandrare som kommer till Sverige från länder som Afghanistan eller Afrika har ibland över 2000 parasiter i sin kropp. Kan ni tänka er? Våra hundar har inte så många. Och de sitter i karantän."

Men sverigedemokraternas ordförande Jimmie Åkesson ställer inte upp på Kalibers bild att partiet har en ideologi utåt och en inåt.

– Jag tycker att det är en märklig slutsats utifrån vad de har sänt i programmet. Det är sammanlagt några sekunder, kanske någon minut av plumpa, grova och i något fall direkt oacceptabla uttalanden ifrån perifera medlemmar eller, som de hävdar, företrädare för partiet.

– Vi har en sund antirasistisk värdegrund och principprogrammet är väldigt tydligt vad gäller mänskliga rättigheter och alla människors lika värde, sade Åkesson i en intervju med TT under söndagen.

Åkesson kommer inte nu att agera mot de uttalanden som har gjorts men säger att saken kommer att utredas vidare.

– Det är bedrövligt att höra, så klart, men det är alldeles för tidigt att säga vad vi ska göra. Man får ta en diskussion med de här personerna och få en samlad bild av vad som har hänt, avslutade Åkesson.

Skrivet av: