Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SD-ledare hyllar vit makt-musik

- 05/04/2009, 04:39 -

Rasistmusiken uppmuntras inom sverigedemokraternas partitopp. Erik Almqvist fångad på band.

När partitopparna inom sverigedemokraterna träffas spelas vit makt-musik på hög volym. Det kan Sveriges Radios Kaliber avslöja. Uppgifterna om den rasistiska musiken går helt emot partiets förmedlade bild där partiet tar avstånd ifrån rasism.

Erik Almqvist, förbundsordförande för sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, hörs vid en konferensresa till Tallinn högt sjunga med i den rasistiska låten Folkligt uppror med Fyrdung, som kagegoriseras inom vit makt-rörelsen. Texterna har vanligtvis ett nazistiskt eller rasistiskt budskap. Även bandet Svensk ungdom samt den svenska nazismens signatur från trettiotalet, Friheten leve, sjungs av flera personer i ungdomsförbundet.

– Jag trodde nog faktiskt att man nu ändå hade fjärmat sig från det där, att det inte förekom på det sättet längre, säger Anna-Lena Lodenius, som skrivit en bok om sverigedemokraterna, till Sveriges Radio.

Skrivet av: