Varning för pingviner – och annat roligt kring Obamas besök i Sverige

- 05/09/2013, 08:46 -
Textningen blev lite fel.
1 av 13

Textningen blev lite fel.

2 av 13

Instagram

3 av 13

Instagram

4 av 13

Twitter

5 av 13

Twitter

6 av 13

7 av 13

Instagram

8 av 13

Faksimil Västerbottens-Kuriren

9 av 13

Twitter

10 av 13

Instagram

11 av 13

Fasimil Facebook

12 av 13

Facebook

13 av 13

Twitter

Nyheter24 ger dig det roligaste och intressantaste från nätet inför och under Barack Obamas Sverigebesök.

STOCKHOLM. Att USA:s president Barack Obama besöker Sverige är självklart synnerligen seriöst, framförallt med tanke på att hans tankar antagligen kretsar kring en stundande intervention i Syrien och det G20-möte i Sankt Petersburg som han sedan fortsätter till. Men det betyder ju inte att det inte går att se det roliga i presidentens besök.

Forumet Sweddit uppmärksammade – eller redigerade – en märklig textning under presskonferensen.


En man protesterade på ett fyndigt sätt.


Internet passade även på att skoja om Obamas besök på KTH.Komikern Mårten Andersson passar på att skämta till det om Obamas besök. Eller är han kanske allvarlig?

"Om jag hade varit bankrånare hade det varit idag jag slog till i förorten. Utifrån morgonens iakttagelse finns det inte EN ENDA polis som inte är i innerstan idag."


Även på Twitter skämtas det såklart rejält om vad Fredrik Reinfeldt och Barack Obama egentligen ska prata om.

Även Al Pitcher passar på att vara rolig på Twitter. Fast hur kul är det egentligen att att tunna ut ozonlagret? Men vem vet, Obama kanske lär sig jättemycket på KTH och tar tåget till det stundande mötet i Ryssland?

Sen kan man även passa på att komma ihåg den gången när en amerikansk president inte alls var speciellt välkommen till Sverige. Efter att Gerald Ford hade varit på besök i Helsingfors försökte Air Force One ta vägen över Sverige hem. Vilket man hade fått tillstånd till. Något som dock inte hade meddelats till Kalmar Flottilj som skickade upp två stridsflygplan som jagade bort besökaren.

Om någon skulle ha missat det så kommer presidentens besök även att ha lite inverkan på trafiken i Stockholm. Om man säger så. Något som också uppmärksammats av operastjärnan Malena Ernman.

Sen är det självklart viktigt att skydda presidenten. Dels för att det skulle se synnerligen illa ut om han attackerades i Sverige, och dels för att det rent allmänt vore tråkigt om någon dog rent i allmänhet. Tur då att polisen har fått en fin bok som förklarar hur de ska bete sig.

Moderaternas partisekreterare Kent Persson tycker föga förvånande att det är kul att Obama kommer till Sverige. Inte är det speciellt förvånande att han gillar tennis heller.

Även Västerbottens-Kuriren uppmärksammar självklart besöket. Även om placeringen av artikeln nedanför kanske var lite olycklig. Eller är det bara ett väldigt kul skämt?

Jack Werner skämtar till det om välkomstkommittén som egentligen består av:

Men som i Werners version är en aning mer...Björklundsk:

Obama har landat och tagits emot av Carl Bildt. Men vad sa utrikesministern egentligen? Robert Wells har sin egen teori.

Göran Hägglund fick kolla in "The Beast"

Sen fick han hälsa lite kvickt innan Obama snabbt presidenten hoppade in i superbilen och lämnade Arlanda bakom sig.

Förre ministern Sven-Otto Littorin tycker att hans gamle kollega Carl Bildt såg nöjd ut. Mycket nöjd.

Författaren och polisen Martin Melin håller koll på bilkortegen från Arlanda.

Barack Obama har sina fans...

Obama kommer alltså att stanna i Stockholm.

Inte nog med att man knappt kan ta sig fram i Stockholms innerstad. Nu är posten försenad också.