I morgon startar jakten på fildelarna

"De som fildelar efter 1 april löper en helt klart större risk att åka dit än tidigare."


En vecka efter att Nyheter24 avslöjade att säljare på Telia och Tre förnekade att fildelande kunder kan bli röjda, träder Ipredlagen i kraft. Och Lars Gustafsson, vd för skivbranchens intresseorganisation ifpi, är ivrig på att börja samla bevis.

–Vi börjar redan på onsdag morgon med att samla in nya bevis mot fildelare eftersom inga bevis insamlade före den 1 april får användas. De som fildelar efter 1 april löper en helt klart större risk att åka dit än tidigare, säger Lars Gustafsson till Metro.

Trots att Henrik Pontén, jurist på filmbranchens intresseorganisation Antipiratbyrån, påpekar att de fokuserar på "de stora fildelarna" uppger han ändå att:

–Det finns inga fribiljetter.

Och Gustafsson poängterar även att det nu blir möjligt för alla som skrivit en bok, spelar in egenkomponerad musik eller på något annat sätt äger upphovsrätten till något verk att själva driva sin egen piratjakt.

–Enskilda upphovsmän kan hitta sina grejer på nätet och surna till. Det är inte bara vi som kommer bevaka det här, avslutar Gustafsson för Metro.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talade om "infiltratörer" – Modi anklagas för hat

Positiva toner inom tjänstesektorn

Tjänstesektorn i eurozonen repar sig. Inköpschefsindex steg i april till 52,9, klart över marknadens förväntningar som låg på 51,8. Framförallt märks en uppgång i Europas största ekonomi Tyskland. Ett indextal över 50 brukar traditionellt indikera tillväxt.

Trafikverket: E6 kan öppna i sommar

E6 utanför Stenungsund kommer att öppna tidigare än beräknat, meddelar Trafikverket.

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige

Skönhetskedjan The Body Shop lägger ned verksamheten i Sverige. På en extrainsatt bolagsstämma beslutade man att ansöka om likvidation för The Body Shop Svenska AB, rapporterar Market.

Tysk gripen för Kinaspionage i EU-parlamentet

En assistent till en tysk högerpolitiker har gripits för misstänkt spionage för Kinas räkning, meddelar åklagare. Mannen anklagas för att ha försett kinesisk underrättelsetjänst med information om förhandlingar i Europaparlamentet.

Polisen i Stockholm rapporterar om trafikolycka

"Polis och ambulans kallas till Cederdalsvägen/Valhallavägen med anledning av en trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.