Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

I morgon startar jakten på fildelarna

- 31/03/2009, 06:00 -

"De som fildelar efter 1 april löper en helt klart större risk att åka dit än tidigare."

En vecka efter att Nyheter24 avslöjade att säljare på Telia och Tre förnekade att fildelande kunder kan bli röjda, träder Ipredlagen i kraft. Och Lars Gustafsson, vd för skivbranchens intresseorganisation ifpi, är ivrig på att börja samla bevis.

–Vi börjar redan på onsdag morgon med att samla in nya bevis mot fildelare eftersom inga bevis insamlade före den 1 april får användas. De som fildelar efter 1 april löper en helt klart större risk att åka dit än tidigare, säger Lars Gustafsson till Metro.

Trots att Henrik Pontén, jurist på filmbranchens intresseorganisation Antipiratbyrån, påpekar att de fokuserar på "de stora fildelarna" uppger han ändå att:

–Det finns inga fribiljetter.

Och Gustafsson poängterar även att det nu blir möjligt för alla som skrivit en bok, spelar in egenkomponerad musik eller på något annat sätt äger upphovsrätten till något verk att själva driva sin egen piratjakt.

–Enskilda upphovsmän kan hitta sina grejer på nätet och surna till. Det är inte bara vi som kommer bevaka det här, avslutar Gustafsson för Metro.

Skrivet av: