Bloggare om global sexköpslag

"Absurt att en nations lagstiftning ska stå över andras."


SVERIGE. Norrmännen flyttar lagen om sexköp utanför landets egna gränser. Från och med i dag kan de norrmän som köper sex utomlands, dömas när de kommer tillbaka till hemlandet, eftersom det är ett brott i Norge.

Kristdemokraten Inger Davidson, vice ordförande i justiteutskottet, vill nu att man ska införa en liknande lag i Sverige. Majoriteten av Aftonbladets läsare håller dock inte med henne. 57,5 procent tycker att det låter "korkat".

Bloggaren Enligt min humla anser att det är "hjärndött" att lagstifta om saker som ska gälla medborgarna utomlands. "Fattar inte norska politiker vilken Pandoras ask de öppnar i och med detta? Vilka utländska lagar är Norge beredda att låta gälla i Norge? Hur ställer sig Norge till att utvisa utländska medborgare som riskerar hängning för homosexualitet, till exempel?"

I Cattas lilla värld frågar sig på sin blogg hur det ska gå till. "Ska Sverige sända ut spioner som står vid alla klubbar i olika länder och spana om någon Svensk betalar för sex? Eller ska vi införskaffa ett sexdepartement där folk kan gå och anmäla att dom minsann såg Kalle Svensson gå iväg med en prostutierad kvinna?"

Bloggaren Carina den fina skriver på sin blogg att hon "hoppas verkligen att Sverige hakar på och inför det även här."

Bloggaren Saker jag stör mig på undrar om Inger Davidson tänker straffa alla svenskar som bryter mot lagarna i något annat land. "Bygger en svensk ett hus i Thailand utan att begära svenskt bygglov ska vi naturligtvis beordra personen att riva huset igen. Skulle en svensk få för sig att köra i 140 km/h på en tysk motorväg ska naturligtvis körkortet ryka direkt när han kommer hem. Och självklart håller vi på högertrafiken även i england, allt annat vore ju olagligt enligt svensk lag."

Bloggaren Kyrkoordnaren anser att Davidson är "oförsiktig" i sitt uttalande. "Det vore inte helt fel om politiker tar det litet lugnt ibland och inte binder upp sig innan man ser konsekvenserna av sina idéer. I likhet med Davidsson tycker jag att det är fel att sexköp betraktas som ett brott i nivå med snatteri. Men att göra avsteg från viktiga principer i rättsordningen borde politiker ryggmärgsmässigt vara försiktiga med."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.