Fyllericontainer hyrs av polisen

Specialbyggd container där man kan stoppa in stökiga polisen nya vapen mot buset.


Polisen i norra Värmland ska hyra en specialbyggd container som man kan stoppa in berusade skidåkare och stökiga ungdomar i. Rikspolisstyrelsen har gett dispens och containern hyrs från motorklubben i Höljes i norra Värmland, som på sommaren använder den till överförfriskade rallycrossentusiaster under EM-veckan.

Containern, som ska stå i ett inhägnat område på Vägverkets garage utanför Sysslebäck, ska ta hand om dem som inte sköter sig vid skidsportanläggningarna i Branäsområdet, uppger Värmlands Folkblad. Det innebär att polisen inte behöver se mellan fingrarna med så mycket. Turistlivet i och kring backarna är inte alltid så stillsamt.

I dag är det nio mil till närmaste arrest. Tur och retur innebär det att polispatrullen är borta från Branäs minst 2,5 timmar.

Nu hamnar containern i stället fem kilometer från skidbackarna. Transporten till arresten är klar i en handvändning.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.