Måndag 21 Jun
Stockholm

Döms för gruppvåldtäkt mot 13-åring

Två 15-åringar dömdes även i hovrätten för grov våldtäkt mot en 13-årig flicka.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Två 15-åriga pojkar från Landskrona hade hoppats bli friade, men dömdes även i hovrätten för grov våldtäkt mot en 13-årig flicka.

De har försvarat sig med att allt var frivilligt från flickans sida och att de inte visste att hon var yngre än 15. Men bara det faktum att flickan bara var 13 år gammal gör att de i objektiv mening gjorde sig skyldiga till våldtäkt mot barn, konstaterar hovrätten över Skåne och Blekinge. Hon har enligt domstolen ett utseende som är typiskt för hennes ålder.

Avgörande för att brotten mot flickan ska ses som grova var att flera personer efter varandra hade samlag med henne, skriver hovrätten.

Den ene döms till åtta månaders sluten ungdomsvård, den andre till ungdomsvård enligt en vårdplan. Ytterligare en pojke har dömts av tingsrätten för våldtäkt mot flickan, men han hade inte överklagat till hovrätten.

Hon kommer från en annan ort i Skåne och kom i kontakt med en av pojkarna via en kompis och chattade med honom. Redan från start försökte han få henne att komma till Landskrona och i slutet av augusti tog hon sig dit. Brottet begicks i ett förrådsutrymme.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela