Döms för gruppvåldtäkt mot 13-åring

Två 15-åringar dömdes även i hovrätten för grov våldtäkt mot en 13-årig flicka.


Två 15-åriga pojkar från Landskrona hade hoppats bli friade, men dömdes även i hovrätten för grov våldtäkt mot en 13-årig flicka.

De har försvarat sig med att allt var frivilligt från flickans sida och att de inte visste att hon var yngre än 15. Men bara det faktum att flickan bara var 13 år gammal gör att de i objektiv mening gjorde sig skyldiga till våldtäkt mot barn, konstaterar hovrätten över Skåne och Blekinge. Hon har enligt domstolen ett utseende som är typiskt för hennes ålder.

Avgörande för att brotten mot flickan ska ses som grova var att flera personer efter varandra hade samlag med henne, skriver hovrätten.

Den ene döms till åtta månaders sluten ungdomsvård, den andre till ungdomsvård enligt en vårdplan. Ytterligare en pojke har dömts av tingsrätten för våldtäkt mot flickan, men han hade inte överklagat till hovrätten.

Hon kommer från en annan ort i Skåne och kom i kontakt med en av pojkarna via en kompis och chattade med honom. Redan från start försökte han få henne att komma till Landskrona och i slutet av augusti tog hon sig dit. Brottet begicks i ett förrådsutrymme.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

Barn som ber föräldrar swisha får sällan nej

Nästan vart tredje barn mellan 8 och 18 år ber regelbundet sina föräldrar om pengar via Swish – och 70 procent av dem får nästan alltid sin vilja igenom, visar en ny undersökning. Man gör nog både sig själv och sitt barn en björntjänst om man swishar lite till höger och vänster, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Här är namnen att ha koll på i Trumprättegången

Den är historisk i flera avseenden. För första gången pågår en brottmålsrättegång mot en före detta president i USA. I centrum för processen mot Donald Trump står utbetalningar till bland annat en porrskådespelare, för att få henne att hålla tyst om känslig information. Trump nekar till samtliga 34 åtalspunkter. Här är personerna att ha koll på.

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Ett gruvbolag får rätt att leta mineraler i ett område väster om Kiruna trots motstånd från Gabna sameby, rapporterar SVT Sápmi.

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Den kambodjanska människorättsförsvararen Sithar Chhim tilldelas årets Per Anger-pris för sin kamp för bättre villkor för landets arbetare.

Kriminella använder Foodoras kläder vid brott

Matleverantören Foodoras kläder och väskor utnyttjas gång på gång av kriminella som förklädnad när de begår brott, visar P4 Göteborgs granskning.