Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fängelse för pedofil

- 02/01/2009, 14:30 -

BJÖRN LARSSON ASK / SVD / SCANPIX

Hovrätten dömde mannen till fem års fängelse för sexuella övergrepp.

UPPSALA. Den 40-årige mannen var sambo med en kvinna under några år i början av 2000-talet. Men när paret flyttade isär fortsatte kvinnans två döttrar att umgås med mannen och det var då som mardrömmen tog sin början.

Den äldre systern berättar att övergreppen började med närmanden när hon var elva år gammal. Sedan övergick det till samlag ett flertal gånger, då mannen efteråt givit flickan pengar eller saker som ersättning.

Även den yngre flickan har utsatts för övergrepp som hovrätten bedömer som våldtäkt mot barn. Dessutom har man funnit barnpornografiska bilder på mannens dator. Han döms också för sexuellt ofredande mot två flickor som han varit idrottstränare för.

40-åringen har nekat till anklagelserna, men döms i hovrätten till fem års fängelse. Mannen ska också betala skadestånd till flickorna på 300 000 kronor, respektive 150 000 kronor, skriver UNT.

Skrivet av: