Sexliga fälld

De utgav sig för att sälja sexuella tjänster – istället rånade de och utpressade sina offer.


LANDSKRONA. De tre huvudmisstänkta, som är män mellan 23-48 år, döms nu av Lunds tingsrätt till fängelse mellan ett år och två månader och två år och nio månader.

Det var på olika internetforum som ligan utgav sig för att vara unga kvinnor som erbjöd sexuella tjänster. Tio män nappade på erbjudandet och begav sig till Landskrona med pengar, men blev istället rånade och utpressade.

Ytterligare en 30-årig kvinna fälls för utpressning, men klarade sig undan med villkorliga domar. De utsatta männen krävde ersättning av ligan för kränkning, vilket man ansåg att de inte hade rätt till. Detta då de hade för avsikt att köpa sex. Men trots detta ska gärningsmännen betala skadestånd till männen på sammanlagt 120 000 kronor.

"Tingsrätten menar emellertid att oavsett vilka avsikter målsägandena må ha haft är har brotten varit av så allvarlig och kränkande karaktär att en rätt till kränkningsersättning måste anses föreligga", skriver tingsrätten, enligt Sydsvenskan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.