Mycket halt tidigt på juldagen

Det kan bli mycket halt på vägarna under natten och den tidiga juldagsmorgonen.


Enligt SMHI finns risk för lokal is- eller frosthalka i stora delar av landet.

Under juldagen kommer ett högtryck in över Sverige och det betyder att det inte ska falla någon nederbörd. Undantaget är Jämtlands- och Lapplandsfjällen där det väntas en del snö på torsdagen, enligt SMHI.

I de södra delarna av Götaland finns en risk för lokal ishalka under de tidiga morgontimmarna på juldagen. I de övriga delarna av södra och i mellersta Sverige finns en risk för lokal frosthalka tidigt på morgonen.

– När det är mycket fukt i luften och minusgrader på vägytan är det risk för frosthalka, säger Stefan Flodin, meteorolog vid SMHI, till TT.

På juldagens kväll väntas frosthalka längs västkusten.

Under julafton var det lokal ishalka på flera håll i Sverige och en rad trafikolyckor inträffade under dagen, men det finns inga rapporter om svårare personskador.

Till exempel kolliderade två bilar i en korsning i närheten av Tingsryd vid 16-tiden.

– Två personer fördes till sjukhus i Växjö, säger Ulrika Lagerquist, vakthavande befäl vid polisen i Kronobergs län, till TT.

Enligt henne skadades de inte allvarligt.

Vid en olycka på riksväg 50 utanför Ludvika körde en kvinna av vägen, men klarade sig utan allvarligare skador. Enligt vakthavande befäl vid polisen i Dalarna var det halt på olycksplatsen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Man föll genom is