17-åring begärs häktad för bankrån

En piketstyrka stormade ett hyreshus och grep den 17-åring som misstänks för bankrånet i Växsjö på fredagen.


En 17-årig pojke från Landskrona begärs häktad i Växjö misstänkt för bankrånet mot Swedbank på fredagen. Ett stort polispådrag tillsammans med en piketstyrka från Malmö sökte efter bankrånaren. Den misstänkte gärningsmannen spårades till ett hyreshus, där han senare kunde gripas.

Den unge mannen häktas nu på sannolika skäl misstänkt för grovt rån. 17-åringen är enligt polisen känd sedan tidigare, skriver Lokaltidningen.

Skrivet av:

Senaste nytt

Elvaåring gjorde järnåldersfynd i skånska myllan

Nytt rekord för bitcoins marknadsvärde

Bitcoinkursen kretsar nära historiska rekordnivåer och det samlade värdet på alla bitcoin i världen är nu uppe på rekordhöga 1 350 miljarder dollar, enligt Coingecko.

Turkiet: Fler Mossad-medarbetare gripna

Sju personer har gripits i Turkiet misstänkta för att ha sålt information till Israels underrättelsetjänst Mossad, skriver den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia. En av de misstänkta uppges vara privatdetektiv.

Tjänstesektorns tillväxt bromsar in

Inköpschefsindex för tjänster sjönk till 50,5 i februari, skriver Swedbank och Silf i ett pressmeddelande. Det kan jämföras med reviderade 51,5 i januari.

Hacking: Ditt barns gamla smartphone kan vara en säkerhetsrisk?

Gav du din gamla jobbtelefon till barnen? Det kan innebära en rejäl säkerhetsrisk – och hackare kan komma åt både ditt barns, dina egna och ditt jobbs känsliga uppgifter. Hackare blir mer sofistikerade, medan de äldre mobilernas operativsystem inte uppdateras. Och ett antivirusprogram kanske inte räcker som skydd.

Riksrevisionen: Avveckla Allmänna arvsfonden

Allmänna arvsfonden bör avvecklas, anser Riksrevisionen i en granskningsrapport. Enligt granskningen får fonden in mer pengar än den hinner dela ut. Dessutom är kontrollen av vilka organisationer som söker bidrag otillräcklig.