Finska polisen larmar inte Sverige

Svenska polisen: Hur ska vi kunna leta efter rymlingarna, när vi inte vet vilka de är?


Två farliga män flydde tidigt i morse från den öppna straffanstalten i Övertorneå. Anstalten ligger på gränsen till Sverige, med bara Torneälv som gräns. Trots detta har den finska polisen fortfarande inte larmat den svenska polisen.

– Vi vet inte mer än vad man har skrivit i tidningarna, eftersom den finska polisen inte har hört av sig med vare sig signalement eller upplysningar, säger Ulf Suup, länsvakhavande befäl vid Norrbottenspolisen till Nyheter24.

Hur stor är risken att de tar sig in i Sverige?

– Ja, om det är kallt kan de ju gå eller åka skidor över Torne älv. Men vi vet inte vad de kan ha för planer. Kanske har det tagit sig ner i Finland, och att det är därför som den finska polisen inte hör av sig, säger Ulf Suup till Nyheter24.

Har ni vidtagit några säkerhetsåtgärder?

– Ja, vi har varnat vår patrull. Men de vet ju inte vem de ska leta efter, säger Ulf Suup till Nyheter24.

Som Nyheter24 tidigare rappoterat är de båda männen fortfarande på fri fot. Den ene mannen var dömd till ett långt straff för livshotande våld medan den andra dömts för flera fall av grov misshandel.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.