Nedläggningen en bluff

Ryktena om censur visade sig vara en tidningsanka.


SVT censurerar Halal-tv. Ja, tidningsankan spreds i dag genom flera stora svenska medier. Däribland Dagens Nyheter, Resumé och Nyheter24. Nu visar det sig att det är en blogg som ligger bakom Halal-bluffen.

"Cherin Awad, Dalia och Khadiga hade intervjuat Kvinnoforum och framställt detta positivt. När bloggen frågar varför detta avsnitt togs bort berättade Umeåredaktionen att TV4:s Kalla Fakta för en dryg månad sedan avslöjat Bam Björling och Kvinnoforum i en härva. Då insåg Umeåredaktionen att det inte gick att ha ett program där Halal-tv:s tre muslimska programledarna hyllar Kvinnoforum och Bam Björling.”, går att läsa i bloggen.

Något som alltså inte stämmer enligt den ansvarige utgivaren för Halal-tv, Joakim Sandberg.

– Halal-tv är ju förinspelat sedan en lång tid och när vi arbetade med det sista avsnittet kom ju den här debatten om programmet. Det fanns en miljon frågor och jag kände herregud, debatten är ju större än programmet. Så det sista programmet gjordes aldrig klart utan vi valde att göra ett diskussionsprogram om debatten kring Halal-tv istället, säger Joakim Sandberg till Nyheter24.

Så programmet har inte stoppats på grund av kritik eller liknande?

– Jag anser inte att något program har stoppats. Det är helt enkelt en omprioritering. Det görs varje dag på redaktioner över hela Sverige.

Att det åttonde och sista avsnittet av Halal-tv inte kommer att sändas är heller inte klart.

– Vem vet, det kanske tas upp och sänds senare, säger Joakim Sandberg till Nyheter24.

Om Halal-tv är aktuell för en andra säsong är fortfarande inte klart. Först ska programmet utvärderas av SVT. Men på måndag klockan 20.00 sänds debattprogrammet i ledning av Erik Fichtelius och Eva Beckman. De tre programledarna för Halal-tv, Cherin Awad, Dalia Kassem och Khadiga Elkhabiry, kommer alla att delta i debatten.

Lyssna på en kontroversiell ljudupptagning med Carl Hamilton från Halal-tv nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.