Inga Stridsfordon 90 innan nyår

Försvaret: Det är en kostnadsfråga.


Uner sena hösten har den svenska afghanistanstyrkan blivit överfallen två gånger. Nog, tänkte arméinspektör Berndt Grundevik som direkt talade för att skicka ner tre Stridsfordon 90 innan nyåret.

Men så kommer det inte att bli. I stället utreder man andra lösningar. Man har bland annat tänkt på att skicka ner tre fordon utan besättning eftersom fordonen kan ställas av i väntan på att användas. Skulle det behövas kan man skicka ner en styrka från Sverige som kan köra fordonen.

– Vi kommer att tillföra stridsfordon 90. Men jag vill se olika alternativ. Vi ska pröva om detta är en möjlighet, säger försvarets insatschef generallöjtnant Anders Lindström till SvD.

Enligt Lindström är det en konstnadsfråga.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.