Lugnt i Rosengård

Natten till lördagen var lugn, även om det varit stökigt under fredagskvällen.


MALMÖ. Tidigt under natten uppgav polisen att läget var lugnt, trots att det varit stökigt under fredagskvällen. Fem personer hade gripits vid midnatt och en omhändertagits.

Under resten av natten skedde inga nya gripanden.

– Det har varit lugnt där, sade länsvakthavande befäl Lennart Hornemark vid Skånepolisen, enligt Sydsvenskan.

Polisen började avveckla insatsen i Rosengård runt tvåtiden och skickade hem patrullerna. Men för säkerhets skull finns det fortfarande en viss beredskap och poliser på plats om det skulle bli oroligt igen.

– Vi håller på att avveckla här ute och skickar hem personalen för att vila. Det kommer att finnas en beredskap och folk på plats även i fortsättningen, men vi bedömer det nu som mer av ett normalläge, säger Skånepolisens informatör Ewa-Gun Westford till TT.

Polis fick även hjälp från ett 30-tal vuxna från Islamiska kulturföreningen, som underlättade arbetet med ungdomarna som var ute i Rosengård under natten.

– Vi har använt en ny strategi genom att mobilisera våra dialogpoliser. Tre sådana har funnits på plats men vi har ännu inte hittat någon samtalspartner. Men ett 30-tal vuxna från Islamiska kulturföreningen har varit ute och tagit kontakt med de här ungdomarna och det har varit till stor hjälp för oss, säger Ewa-Gun Westford.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!