Vem bär ansvaret för Rosengård?

Integrationsminister: Rosengårdsborna måste ta tag i problemet själva.


MALMÖ. Oroligheterna fortsätter i stadsdelen Rosengård. Runt halv åtta tiden stod en bil i brand på Ramels väg. Lite före det stod ett sophus i brand. Räddningstjänsten har fullt upp. Polisen befarar fler upplopp till helgen, skriver Sydsvenskan.

Vems är ansvaret?

Integrationsminister Nyamko Sabuni kopplar samman de "brinnande kravallerna" med Rosengårds utanförskap. I en debattartikel i Newsmill som publiceras i dag skriver hon att samhället måste bli bättre på att stödja de boende i Rosengård, eftersom det är de som är de riktiga offren. De måste få fler folk i arbete och bättre skolor.

Men framför allt måste drivkraften komma från Rosengårdsborna själva; "Det är först när de berörda själva tar saken i egna händer som en förändring kan ske", skriver Nyamko Sabuni.

Bloggaren Röda Malmö tycker att polisen ska hålla sig borta från Rosengård. "Vi kan inte ha kravallutrustad polis som springer runt och jagar barn och ungdomar och hetsar upp stämningen. Det får vara nog med provokationer mot Rosengårdsborna."

Röda Malmö tycker att de ansvariga politikerna, och främst Illmar Reepalu, ska åka ut till området och be om ursäkt för sitt usla uppträdande.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Lugnt i Rosengård