Lärare får gå - låste in elev i skåp

- 22/12/2008, 19:16 -

En kvinnlig lärare får sparken efter att ha låst in en tolvårig elev i ett skåp. Men facket tycker straffet är för hårt.

STAFFANSTORP. Den tolvårige eleven kröp in i ett skåp för att vara lite lustig. Men då kom den ansvariga läraren och låste in honom. Pojken fick spendera en halvtimme i det mörka skåpet. Den kvinnliga läraren polisanmäldes efter händelsen och får nu gå från sin tjänst. Men Lärarnas riksförbund protesterar och menar att läraren straffas för hårt.

– Det läraren gjorde var inte acceptabelt, men vi tycker att det fanns en rad förmildrande omständigheter. Bland annat kände läraren sig utarbetad och eleven som satte sig i skåpet hade uppfört sig likadant vid ett flertal tillfällen tidigare, säger Eva Kåhrström, ombudsman på Lärarnas riksförbund, som företrädde läraren i den aktuella förhandlingen, till Sydsvenskan.

Kommunen förordade att läraren skulle avskedas men efter fackliga förhandlingar får läraren en summa pengar för att sluta. Hagalidsskolans rektor bekräftar via ombud att alla parter nått en överenskommelse.

– Läraren är själv förtvivlad över det inträffade och hennes enda förklaringen har varit att hon tappade fattningen, rektorn Gert-Ingvar Karlsson, till Sydsvenskan.

Se inslag om händelsen:

Skrivet av: