Sexdömd lärare fick jobb igen

- 12/12/2008, 02:35 -

Mannen kunde jobba vidare efter sexuella närmanden mot fjortonåringar. (TT)

En lärare som tidigare fällts för sexuellt ofredande mot två 14-åriga elever har kunnat jobba vidare på en ny skola i södra Sverige.

Mannen hade bland annat tagit nakenbilder på sig själv som han skickat till flickorna och skrivit flera SMS med sexuellt innehåll, skriver Barometern.

Flickorna anmälde genast händelserna, som inträffade redan 2005, men utredningen blev sedan liggande ett bra tag. Mannen erkände i mars förra året brotten och accepterade ett strafföreläggande på 80 dagsböter.

Men innan händelserna utreddes hade mannen sökt arbete på en ny skola på en annan ort. Han var då tvungen att lämna utdrag ur belastningsregistret. Men eftersom brotten ännu inte utretts av polisen fanns det inga anmärkningar där.

Det var först när polisen kom igång med sin utredning som händelsen blev känd för skolledningen på den nya skolan, skriver tidningen.

Enligt mannens nuvarande rektor har en handlingsplan upprättats tillsammans med läraren för att försäkra att det som hände på den förra skolan inte ska hända igen.

Mannen får också med största sannolikhet att få jobba kvar på skolan, enligt rektorn. Han kan dock inte svara på om huruvida mannen hade anställts från början om kommunen känt till hans bakgrund.

Skrivet av: