13-åring slog ner tonårstjej

- 11/12/2008, 13:27 -

Tonårstjejen misshandlades av sin jämngamla skolkamrat.

HJÄLLBO. En 13-årig flicka skojretades med sina jämngamla kamrater i samma skolklass i Hjällbo centrum. Då klev en annan flicka in och försvarade sina vänner, men förstod inte att allt var på skoj. Tjafset urartade och slutade i misshandel. Polis och ambulans larmades till platsen och en flicka fick föras till sjukhus.

– Hon var så arg och började sparka, kicka och boxa på henne. När vi kom fram låg flickan avsvimmad på marken och två ambulanser och polisen var där. Mina kompisar började nästan gråta när de såg henne ligga där på marken, säger ett vittne, enligt GT.

Den misstänkta flickan för misshandeln hade försvunnit från platsen när polis anlände. I nuläget har man bara ett förnamn på flickan och vilken skolklass hon går i. Polis har fortfarande inte fått tag i henne och uppger att de ska undersöka saken vidare under morgondagen, skriver GT.

– Hon hade tydligen slagit henne med flera knytnävsslag mot huvudet och magen och sparkat henne och tagit strupgrepp, säger Staffan Lundblad, inre befäl vid polisen i Kortedala.

Lundblad menar att det blir allt vanligare med unga flickor som är inblandade i brottslighet eller våldsamheter. Brottsligheten går allt lägre ner i åldrarna och det är inte ovanligt med flickor i 12-årsåldern som hamnar i klammer med rättvisan.

Skrivet av: