Näsben krossades på skoltid

17-åringen misshandlades brutalt under en lunchrast.


PITEÅ. Det var på onsdagen under lunchtid som pojken misshandlades på Strömbackaskolan. Men uppgifterna om vad som egentligen hänt går isär, trots att det finns drygt 50 vittnen till misshandel.

17-åringen fick näsbenet krossat och blödde också från bakhuvudet. Dessuton hade han ett hål i kinden, ett jack i överläppen och ett märke i pannan efter en skoklack.

Händelsen har nu polisanmälts av skolan och pojkens mamma.

– Jag tror att han fått minst två sparkar, men det kan vara fler. Eftersom de inblandade är under 18 år har vi lämnat över ärendet till åklagare, som får bedöma om det rör sig om grov misshandel, men i nuläget betraktas det som misshandel av normalgraden., säger Gunnar Zingmark på polisen i Piteå, enligt Kuriren.

Gärningsmännen är från samma skola och det rör sig om minst två pojkar. Den misshandlade 17-åringen fördes till sjukhus och fick senare åka hem, men ska återvända i nästa vecka för operation.

Zingmark menar att polisen ännu inte har någon uppfattning om de inblandade varit ovänner eller i slagsmål med varandra tidigare. Personalen på skolan misstänker att det kan ha varit en planerad sammandrabbning, där man skulle "göra upp".

– Jag har noterat att vi haft en ökning av anmälningarna om våld och hot i skolorna den sista månaden. Enligt rektorer jag pratat med inträffar de flesta fall torsdagar och fredagar. En orsak kanske kan vara skoltrötthet i slutet av veckan och terminen, säger Karin Lagerkvist, biträdande chef för Arbetsmiljöverket i Luleå.

Lagerkvist har varit i kontakt med Strömbackaskolan och inväntar en åtgärdsplan där det ska framgå huruida de inblandade kan fortsätta sin skolgång, skriver Kuriren.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.