Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Näsben krossades på skoltid

- 05/12/2008, 14:11 -

17-åringen misshandlades brutalt under en lunchrast.

PITEÅ. Det var på onsdagen under lunchtid som pojken misshandlades på Strömbackaskolan. Men uppgifterna om vad som egentligen hänt går isär, trots att det finns drygt 50 vittnen till misshandel.

17-åringen fick näsbenet krossat och blödde också från bakhuvudet. Dessuton hade han ett hål i kinden, ett jack i överläppen och ett märke i pannan efter en skoklack.

Händelsen har nu polisanmälts av skolan och pojkens mamma.

– Jag tror att han fått minst två sparkar, men det kan vara fler. Eftersom de inblandade är under 18 år har vi lämnat över ärendet till åklagare, som får bedöma om det rör sig om grov misshandel, men i nuläget betraktas det som misshandel av normalgraden., säger Gunnar Zingmark på polisen i Piteå, enligt Kuriren.

Gärningsmännen är från samma skola och det rör sig om minst två pojkar. Den misshandlade 17-åringen fördes till sjukhus och fick senare åka hem, men ska återvända i nästa vecka för operation.

Zingmark menar att polisen ännu inte har någon uppfattning om de inblandade varit ovänner eller i slagsmål med varandra tidigare. Personalen på skolan misstänker att det kan ha varit en planerad sammandrabbning, där man skulle "göra upp".

– Jag har noterat att vi haft en ökning av anmälningarna om våld och hot i skolorna den sista månaden. Enligt rektorer jag pratat med inträffar de flesta fall torsdagar och fredagar. En orsak kanske kan vara skoltrötthet i slutet av veckan och terminen, säger Karin Lagerkvist, biträdande chef för Arbetsmiljöverket i Luleå.

Lagerkvist har varit i kontakt med Strömbackaskolan och inväntar en åtgärdsplan där det ska framgå huruida de inblandade kan fortsätta sin skolgång, skriver Kuriren.

Skrivet av: