Enklare för svenska adoptioner

Moderaterna: Är alla biologiska föräldrar lämpade för att ta hand om sina barn?


Det tillhör ovanligheten, men i går var alla Stockholms politiska partier eniga i frågan om inhemsk adoption. Man tycker att det ska bli lättare för fosterfamiljer att adoptera barn som bott hos dem i flera år. I Sverige finns över 200 småbarn som levt med samma fosterfamilj i mer än tre år.

– För dessa barns skull så måste vi införa en möjlighet för nationell adoption, säger Ulf Kristersson (m).

Kristersson kräver nu i ett brev till folkhälsominister Maria Larsson att lagen ska ändras. Han anser också att man måste ställa frågan om hur länge man ska vänta på att vissa biologiska föräldrar har förmågan att ta hand om sina barn, skriver Ekot.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trump startar strömningstjänst

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.

Polisen rapporterar om brand, Hammarö

"Det brinner i en villa i Hammarö", skriver polisen på sin hemsida.