Länsrätten kör över Försäkringskassan

Arbetsskadad: Jag blev faktiskt riktigt snopen och det blev min advokat också.


VÄRMLAND. Kampen är över. Jan Hermanrud fick ryggvärk i samband med en olycka i jobbet. Efter några stoppade Försäkringskassan hans livränta. Men i mars i år dömde länsrätten att Jan hade rätt till sina pengar och Försäkringskassan kommer inte att överklaga.

– Trots värken skrattar jag allt lite i dag. Och även min advokat är tämligen överraskad, säger Jan Hermanrud till VF.

2002 var Jan Hermanrud med om en arbetsolycka på Gruvöns bruk. Hans rygg knäcktes i samband med att han hindrade en container från att glida iväg. När hans livränta skulle förlängas kunde en försäkringsläkare konstatera att det saknades viktiga uppgifter i den journal som skrevs vid själva olyckstillfället. 2007 drog därför Försäkringskassan in Jans livränta.

Men i mars bedömde länsrätten att det fanns tillräckliga samband mellan olyckan och Jans ryggbesvär. Förutom livräntan kommer Jan att få de uteblivna pengarna retroaktivt, och Försäkringskassan kommer inte att överklaga, skriver VF.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?

Lessebo: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Kronofogden sålde en rävring som ska ha tillhört en person i Foxtrotnätverket för 66 500 kronor – men köparen betalade inte. Nu väntar ny auktion, skriver Expressen.

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.

S-ledaren: Omdömeslöst rekrytera kompis

S-ledaren Magdalena Andersson är kritisk till Anna Kinberg Batras uppmärksammande rekryteringar.