Thomas Möller mister sjukersättning

Den förre HA-ledaren har felaktigt fått 200 000 kronor om året.


Den tidigare Hells Angels-ledaren Thomas Möller förlorar sjukersättningen efter tio år av månatliga utbetalningar.

Anledningen är en utredning som visar att Thomas Möller undanhållit mångmiljonintäkter i sina skattedeklarationer.

– Sjukersättning är en inkomstprövad förmån. Får vi veta att bidragstagare haft oredovisade intäkter har vi rätt att stoppa utbetalningarna, säger kontrollenhetens chef Thomas Falk till Dagens Nyheter, utan att vilja kommentera det enskilda fallet.

Enligt källor till DN blir Försäkringskassans nästa steg att kräva tillbaka pengarna. Sammanlagt över en miljon kronor.

Möllers dolda miljoninkomster avslöjades när polisen och Skatteverket för en tid sedan gick till botten med Thomas Möllers privatekonomi. Möller, som i över 15 år företrätt den kriminella organisationen Hells Angels MC, (HA), var en av 100 gängmedlemmar som Rikskriminalen 2006 listat som särskilt brottsaktiva.

En förfrågan till sydafrikanska myndigheter gav resultat. Skatteverket fick veta att motsvarande drygt 10 miljoner kronor satts in på Möllers konto i First National Bank under en fyraårsperiod. Enbart ränteintäkterna på pengarna uppgick till cirka 400.000 kronor.

Försäkringskassans beslut har nu skickats för delgivning till Thomas Möllers juridiska ombud. Hittills ska någon klagan inte ha inkommit, skriver Dagens Nyheter.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.

10 yrken där du får jobb direkt – och lön på upp till 35 000 i månaden

Det är lågkonjuktur, men det betyder inte att det är nattsvart på arbetsmarknaden för det. Nyheter24 listar tio yrken där möjligheterna till jobb är stor.

Ica-butiken betalar en miljon för säkerheten: "Det är hemskt"

Svensk dagligvaruhandel utsätts för allt fler brott. Fler än hälften av butikerna utsattes för allt från stöld till hot och våld under första kvartalet 2024. Och kostnaden för att stävja brottsligheten kostar handlarna enorma summor.

Två döms för djurplågeri på slakteri

Grisar och kor på ett skånskt slakteri utsattes för allvarliga och upprepade brott. Vid ett tillfälle blev två grisar slagna med en bräda och upprepade gånger fick djur otillräcklig bedövning.