Känd miljardär i krogbråk

Vid två tillfällen ska miljardären ha hotat krogpersonal på två innekrogar i Stockholm.


"I'm gonna get you killed", uttalade mannen när han hotade en vakt på krogen Riche i Stockholm den 14 februari. Mannen menade att fem drinkar och en halv flaska vin inte påverkat honom märkbart. Men vakterna hade en annan uppfattning. Miljardären ska ha gjort tecken över halsen och uttalat riktade hot.

– I'm gonna get you killed. I'm gonna have you fixed.

Tidigare, den 23 december besökte miljardären Sturecompagniet där han vägrades servering då bartendern ansåg att han var för full. I väntan på polisen fick krogpersonalen ta till fysiska metoder för att hålla mannen utanför krogen då han försökte ta sig in igen. Polisen förde honom sedan till arresten på Norrmalm.

Miljardären åtalas för två fall av våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman, förolämpning och olaga hot. Mannen nekar till brott och har inte önskat någon offentlig försvarare.

– Rätten kommer göra en sammanvägning av alla brotten. Påföljden, om han döms, kommer att sluta med böter, villkorlig dom eller ett kortare fängelsestraff, säger kammaråklagare Agneta Falkbäck till Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

En statlig utredning föreslår att offentlighetsprincipen ska gälla för friskolor. Samtidigt finns ett mildare förslag om en insynsprincip.

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Snittlönelyftet blir 3,3 procent för alla lärare. Men det kan bli stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls.

S: Sätt stopp för nya friskolor

Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.