Man knivdödad i Norrköping

"Vi letar efter två misstänkta gärningsmän."


En 55-årig man knivhöggs på torsdagskvällen så illa att han senare avled. Mannen överfölls i sin kiosk i Hageby i Norrköping.

Polisen söker en misstänkt man och en kvinna men hade natten till fredagen inga spår efter dem.

Mannen fördes till Vrinnevisjukhuset i Norrköping, men läkarna lyckades inte rädda hans liv. Polisen har inlett förundersökning om mord alternativ dråp.

– Vi letar efter två misstänkta gärningsmän - en kvinna i 25-årsåldern och en man i 40-årsåldern, säger Anders Månsson, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

De båda misstänkta ska efter knivskärningen ha flytt i riktning mot centrala Norrköping. Kvinnan hade enligt vittnen mörkt, axellångt hår och halvlång kappa. Mannen ska ha varit tunnhårig, mörkhårig och kraftigt byggd.

Vad som ligger bakom knivskärningen är oklart. Kioskägaren var en välkänd profil i området och hans kiosk har varit utsatt för rånförsök vid ett flertal tillfällen, uppger Norrköpings Tidningar. Han var far till två barn.

Under natten arbetade all tillgänglig personal hos Östgötapolisen med fallet. Samtidigt som spaningen efter gärningsmännen pågick knackade polisen dörr och förhörde vittnen.

– Vi tror att det är ett rånförsök som inte gått som man tänkt sig, säger Karl Nöjd, vid polisen i Norrköping, till Aftonbladet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!