Elva glaslarm polisanmälda

Varning för kyckling, pytt-i-panna och korv.


Elva polisanmälningar om glas i olika matvaror har gjorts - hittills. Det handlar om kyckling, pytt-i-panna och korv.

– Vi har inga teorier alls utan är i insamlingsfasen. Vi har inte gjort några analyser än, sa Tommy Hydfors, biträdande rikskriminalchef, till TT innan gick in på krismötet om glaslarmen som hålls mellan polisen och olika branschföreträdare.

Under det senaste dygnet har det kommit in larm om glasbitar i ett tiotal olika typer av matvaror. Det handlar nu inte längre bara om animaliska produkter, enligt uppgift till TT.

Vid mötet träffar Svensk Handel företrädare de stora matkedjorna, fågelbranschen och polisen.

Inga misstänkta

Avsikten med mötet, som Svensk Handel tagit initiativ till, är att klargöra hur nya fall ska hanteras och vem man ska anmäla det till. Tanken är också att försöka hitta gemensamma nämnare som kan föra utredningen vidare.

I mötet deltar Coop, Axfood, Ica, Bergendahlsgruppen, Svensk fågel, Kronfågel, Rikspolisstyrelsen och Rikskriminalpolisen (RPS). RPS kopplats in i utredningen och en expertgrupp har tillsatts för att gå igenom och sammanställa alla anmälningar som kommit in för att försöka hitta ett gemensamt mönster. Ännu finns ingen misstänkt för glassabotagen.

Förutom i kyckling har glas även hittats i en färdigrätt, klar att värma i mikron. En kvinna i Malmö hittade en glasbit stor som en tumnagel i rätten Kyckling Bacon producerad av Findus. Efter en anmälan i dag togs glasbiten om hand av Malmöpolisen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

1 timme sedan
Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.