Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elva glaslarm polisanmälda

- 03/04/2009, 15:05 -

Varning för kyckling, pytt-i-panna och korv.

Elva polisanmälningar om glas i olika matvaror har gjorts - hittills. Det handlar om kyckling, pytt-i-panna och korv.

– Vi har inga teorier alls utan är i insamlingsfasen. Vi har inte gjort några analyser än, sa Tommy Hydfors, biträdande rikskriminalchef, till TT innan gick in på krismötet om glaslarmen som hålls mellan polisen och olika branschföreträdare.

Under det senaste dygnet har det kommit in larm om glasbitar i ett tiotal olika typer av matvaror. Det handlar nu inte längre bara om animaliska produkter, enligt uppgift till TT.

Vid mötet träffar Svensk Handel företrädare de stora matkedjorna, fågelbranschen och polisen.

Inga misstänkta

Avsikten med mötet, som Svensk Handel tagit initiativ till, är att klargöra hur nya fall ska hanteras och vem man ska anmäla det till. Tanken är också att försöka hitta gemensamma nämnare som kan föra utredningen vidare.

I mötet deltar Coop, Axfood, Ica, Bergendahlsgruppen, Svensk fågel, Kronfågel, Rikspolisstyrelsen och Rikskriminalpolisen (RPS). RPS kopplats in i utredningen och en expertgrupp har tillsatts för att gå igenom och sammanställa alla anmälningar som kommit in för att försöka hitta ett gemensamt mönster. Ännu finns ingen misstänkt för glassabotagen.

Förutom i kyckling har glas även hittats i en färdigrätt, klar att värma i mikron. En kvinna i Malmö hittade en glasbit stor som en tumnagel i rätten Kyckling Bacon producerad av Findus. Efter en anmälan i dag togs glasbiten om hand av Malmöpolisen.

Skrivet av: